En stad i miniatyr

stad1hus3hus2hus4Månadens tema på Monthly makers är miniatyr, ett lite klurigt, men också roligt tema. Det ska bli roligt att se vad alla skapar 🙂

Mitt bidrag blir bilder av en stad i miniatyr. Mina föräldrar har eget företag och jobbar med kontorsgrejer, datorer och sånt. Ganska många timmar när jag var mindre satt jag och väntade på att de skulle bli klara med jobbet, oftast låg det något kretskort liggandes. Jag brukade roa mig med att se städer ibland komponenterna så därifrån kom inspirationen till bidraget.

Jag hittade en trasig kassettbandspelare ifrån Blaupunkt i källaren och gick lös på den med skruvmejsel och avbitartång för att få bort de roligaste bitarna. Sen limmade jag fast dem på tunn kartong och fotade på.

Det kanske inte blev världens mest noggranna och finaste projekt, men det var lite kreativt och väldigt roligt. Ibland kan jag bli lite allergisk på att pyssel ska vara så perfekt och exakt. Färdiga kit är himla bra om man vill fixa ihop något enkelt, men det är synd om man inte vågar gå utanför ramarna, för allt måste inte vara superperfekt, det får ju bara vara roligt också.

Man ser inte att det är en regnbåge längst bak på bilderna, tror jag, men i alla fall.. en stad i miniatyr med gassande sol dygnet runt 🙂

Annonser

14 reaktioner till “En stad i miniatyr”

 1. Vilken rolig idé. Jag minns också att jag såg städer i kretskort när jag var liten, särskilt motstånd är ju så vackra och så alla metallvägar emellan komponenterna, och att i gymnasiet få göra sitt eget kretskort var magiskt. Jag fick lust, men kommer inte pula med, att ta din idé ett steg längre. Det hade varit häftigt att fixa så att lamporna kan lysa.

  Gillad av 1 person

 2. Vilken kul idé! Jag satt också och kollade på kretskort i timatal när jag var liten och drömde om den där pyttelilla staden som ju uppenbarligen fanns där nere på kretskortet. Kul tolkning!

  Gilla

 3. Åh vilken häftig grej! Och jag blev så berörd av att du tog upp något från när du var liten och gjorde verklighet av det. Så fint!

  Gilla

 4. Utanför ramarna är det bästa, och detta är verkligen en underbar liten värld! Vore kul att se dig utveckla den – med riktiga kopplingar som får dioderna att lysa 🙂 Inte för att du måste det såklart, för den är fin som den är! Alltid spännande att hitta material bland skrot 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s