En vegetarisk smörgåstårta

DSC02201Tro det eller ej, men jag har gjort en smörgåstårta. Månadens tema på Monthly makers är vår och därifrån fick jag inspirationen att göra den här skapelsen 🙂 Egentligen hade jag tänkt göra en mindre målning, men ibland att kreativiteten en annan väg.

Vårliga skott och vårliga färger. Normal sett är smörgåstårta min ogilla-mat, bröd utan kanter, majonäs, leverpastej och mimosasallad är inte riktigt min grej. Så det blev en egen version helt enkelt. Och så blev den vegetarisk!DSC02185Det här var ingredienserna jag använde (+ plus  ägg som låg i kastrullen och kokade).2016-04-23Så här kan man gå tillväga:

  1. Skär bort rundningen på brödskivorna så de passar mot varandra och bestäm hur många lager du vill ha.
  2. Mixa ihop krämen.
  3. Bred ett tunt lager kräm på understa lagret, lägg på kokt och hackat ägg.
  4. Lägg på ett lager bröd till.
  5. Bred kräm på hela tårtan och piffa till den enligt tycke och smak.

Jag gillar när det inte är för mycket kladd men det är ju bara att ta med om man gillar när det är lite mer såsigt.

Kräm till smörgåstårta

  • 1/2 paket cream cheese
  • 2 msk cream fraiche
  • lite färsk basilika
  • 1/2 liten klyfta vitlök
  • salt + peppar.

Mixa ihop allt och smaka av med salt och peppar. Så här gjorde jag, men blanda som du tycker blir bra.

Snabb-picklad rödlök

  • 1/2 rödlök
  • 1 msk socker
  • 1 msk vitvinsvinäger (knappt)
  • 2 msk vatten

Koka upp lagen och lägg i den skivade löken. Låt koka ett par minuter och låt sedan kallna i lagen.

DSC02203DSC02220

Som garnering hade vi:

Avocado, fint skivad sallad, rädisor, picklad rödlök och så ägg. Till alltihopa hade vi balsamicodressing.

Himla gott blev de, vilket jag aldrig trodde jag skulle säga. Det känns som rätten passar bra såhär på våren, dels på grund av de vårliga färgerna, men också för att de nu börjar blir lite lite varmare ute och då passar det ju med kall mat.

Denna månadens värd på Monthly makers är Ruth på Hungry Heart, kolla gärna in hennes blogg för där finns såå mycket fint!

Annonser

7 reaktioner till “En vegetarisk smörgåstårta”

  1. Vilket fullkomligt underbart bidrag till Monthly Makers! Jag gillar verkligen hur du följde efter dit kreativiteten ville ta dig, att du gjorde en egen variant på något du inte tyckte så mycket om från början och att du dessutom bjuder oss på ett riktigt smaskigt recept.
    Jag tillhör också de där som vanligtvis har lite svårt för smörgåstårta, men din version låter verkligen fräsch och god. Och hur mycket inspirerande har du inte på resten av din blogg då! Så himla mycket fint du sytt och skapat och dessutom blir jag väldigt sugen på det där godisträdet… Jag som dödar murgrönor på löpande band, kanske borde ersätta dem med godisträd? =)

    Gilla

  2. Alltså blev SÅ sugen på smörgåstårta! Jag tycker det är aasgott – vet inte ens riktigt varför?? När jag är frisk och smaklökarna återkommit ska jag banne mig göra en egen, hihi!

    Gilla

  3. Så vacker!! Den ser så skir och känslig ut, I like. Älskar smörgåstårta men kan fan inte göra det själv, men nu har jag bokmärkat detta inlägg för det vore idiotiskt att inte testa detta recept…Tack för att du delar med dig!

    Gilla

  4. Jag brukar också klassa smörgåstårta som ogilla-mat, men den här varianten kanske jag skulle gilla! Krämen lät god! Och kul med ett matbidrag! 😀

    Gilla

  5. Oj vad sugen jag blev nu! Vilken fantastisk tolkning på temat och den här typen av mat hör ju verkligen våren till. Snyggt dekorerat och det ser så mumsigt ut!

    Gilla

Lämna ett svar till Mary Sane Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s