Ananasglassar med mynta och kokos

DSC02319Jag kommer ihåg de glassarna man åt som mindre. Typ som smala plastpåsar med någon sockrig vätska i som man la in i frysen. Sen var det bara att klippa av en ”glass” när man ville ha en. Och så var det lite jobb med att få den att tina, för de var svinkalla att hålla i.

De här glassarna är också lite isglassiga och de blev nästintill iskristall-fria 🙂 Det tycker jag är det klurigaste med egengjord glass, att det ofta blir så där isigt så att man först får smaken och sen blir det bara vattnig is kvar. DSC02322Jag mixade de frukter vi hade hemma och det blev en lyckad kombo. Ananas går absolut att byta mot mango.Tänk gärna på att ta mogen frukt för det är mer smak i den.  DSC02326Här kommer receptet, testa du får du gärna berätta vad du tyckte. Det kan kännas lite onödigt med honung i kanske eftersom frukten redan är söt. Dock smakar frukten mindre sött när den är frusen, plus att honungen förhindrar att det blir så iskristalligt. Så ha gärna i lite honung helt enkelt 😉

Glassar med ananas, kokos och mynta (4 stycken)

  • 1 banan
  • 2 dl ananas i bitar (färsk eller frusen)
  • 1/2 dl apelsinjuice
  • 1/2 dl naturell yoghurt (eller mer juice)
  • 1 msk kokos
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1,5 tsk flytande honung
  • lite färsk eller fryst mynta (jag tog 1 stort blad)
  • mörk choklad + lite mer kokos (jag använde chokladknappar från Odense)

Mixa ihop allt till en slät smoothie. Häll i formarna och frys några timmar.

När de är frysta smälter du lite mörk choklad. Hacka upp, smält hälften av det i en skål i micron, rör i resten av chokladhacket och rör tills allt smält. Låt svalna lite under tiden du rostar lite kokos i en torr kastrull eller stekpanna.

Ta fram glassarna och med hjälp av en sked häller du lite choklad på toppen, det stelnar supersnabbt så strö över kokosen snabbt. Lägg på bakplåtspapper på en bricka och ställ in i frysen tills chokladen stelnat helt. Förvara sedan i en burk om de inte ska ätas direkt.

Annonser

3 reaktioner till “Ananasglassar med mynta och kokos”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s