En prickig klänning

DSC02433DSC02439Mitt andra bidrag till Fredrika på vindens sypepp för maj blir den här prickiga klänningen. Mönstret är ifrån Tilly and the Buttons och tyget från Stoff och stil.

Egentligen så skulle det blivit något helt annat av tyget, men så det kan gå.. det blev en vårlig/somrig klänning. Överdelen är fodrad, det var första gången jag sydde foder. Lite övning, lite sprättande, men till slut gick det. Är glad att jag även här hade tålamodet att göra om och göra bättre 🙂 Bilderna passade vi på att ta här ute på gatan innan solen gick ner.2016-05-11Min näsa var supertät och så solglasögonen fick vara på för mesta delen 😉 Det får vi tro var sista förkylningen för denna säsongen. Nu storhoppas jag på att det blir en bra sommar med sommarväder lämpligt för sommarklänningar 🙂 Alla syprojekt som innan var pågående är faktiskt också nu färdigsydda, men jag vet redan vad som blir nästa utmaning 😉

Vad syr ni på just nu?

Annonser

6 reaktioner till “En prickig klänning”

  1. Vilken fullkomligt fantastisk klänning du sytt! Den är ju som gjord för att snurra och dansa i! ❤ Och jag är så himla impad över att du fodrat överdelen också. Sånt vågar inte jag he he. =)

    Gilla

  2. Superfin! Älskar Tilly-klänningen! Men håller med om att fodret är knepigt. Är inne på min andra tilly just nu, men tycker fortfarande att fodret är lite svårt. Men övning ger färdighet heter det ju 😉 Hur som helst tycker jag du gjorde ett superbra val att ta just det tyget!

    Gilla

  3. Shit vad fin! Både modellen och tyget tilltalar mig såååå mycket och jag blir så glad för mönstertips pga letar verkligen efter en bra basmodell att göra tusen klänningar utifrån. Fy vad inspirerande!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s