Morgonrocken

DSC02943Vet ni förra månaden missade jag sypeppen precis, precis. Men vad gjorde väl det när det kom en ny nu i juli 🙂 Så mitt bidrag till Fredrika på vindens Sypepp för JuliFredrika på vindens Sypepp för Juli, blir den här morgonrocken. Det var verkligen inget jag planerat att sy, men vips så fick jag idén och satte igång. DSC02948Tyget fick jag av min mamma, men det var min mormor som köpte det, troligtvis någon gång på 60-talet. Det är glansigt på utsidan, men lite flanelligt på insidan. Det var minsann inte lätt att sy i, men det blev ett bra resultat och det är väl det viktigaste. Himla bra kvalité på tyget alltså! Känns som om det kommer hålla för alltid. DSC02921Mönstret ritade jag själv och det var roligt att sy någon som inte hade så bra passform. Det brukar ju alltid bli en massa tid som går åt bara för att få alla insnitt å grej att sitta bra, men här var det bara att sy på.

Tyget var inte brett, kanske 75cm? men tur att alla delar fick plats så det blev en morgonrock ändå. Det finns liite liite tyg kvar som om jag har tur räcker till ett par shorts. Annars har jag faktiskt fått lite tyg till 😉 Ett jättefint mintgrönt tyg med små rosor på och en massa fin spets.

Sen var jag på Ohlssons tyger idag och fyndade lite på rean. Vanliga basic toppar ni vet, såna med trekvartsärm eller bara t-shirts, jag är precis mellan xs och s så nu ska jag slå till med att sy upp 2-3 stycken egna. Det finns inget värre än när tröjor är tajta i ärmarna, eller när axelsömmen hänger ner på armen när den inte ska. Så vit/rödrandigt, grårandigt och helvitt tyg fick följa med hem. Jag hittade även ett turkost tyg med prickar som kanske blir en tygkasse eller tallriksunderlägg. Vi får se helt enkelt.

Annonser

4 reaktioner till “Morgonrocken”

    1. Tack 🙂 jag ritade mönstret själv, men utgick från ett mönster till en jacka 🙂 hittade hur man kunde göra i en bok som heter Mönster och konstruktioner för damkläder 😉 fyndig titel 😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s