Nyckelpåse till hallen

DSC04161Är det någon mer än bara jag som lägger nycklarna överallt, eller inte vet var de är när man ska ha dem. I hopp om att hitta mina nycklar lite oftare så kom jag på idén att sy ihop en påse i tyg som man kan hänga på klädhängaren i hallen.

Jag brukar annars lägga dem i första handväska, alternativt i ett par skor, eller värst i ett par stövlar. Fråga mig absolut inte varför. Så det känns ändå som om denna idén skulle kunna funka 😉DSC04162Jag ritade en cirkel med en liten skål som mått, klippte till en bit i fodertyg och en i yttertyg. Sen tog jag en remsa lite längre än omkretsen på cirkeln och nålade och sydde fast nästan hela vägen runt.

Sydde ihop kortändarna på remsan och sydde sen sista biten runt cirkeln så det blev som en liten korg/påse.

Sen satte jag den ena tygpåsen i den andra, klippte bort ca. 2 cm på höjden ifrån ytterpåsen, vek ner och nålade innertyget på utsidan och sydde hela vägen runt, med en bit band emellan. Jag tog en bit bomullsband jag hade hemma, men en bit tyg som man syr till ett ”band” går ju lika fint 🙂DSC04164Det känns som jag försökt sådär 100 gånger att få en remsa att passa runt en cirkel, men trots ihärdigt mätande så har det typ aldrig lyckats. Så jag har lite gett upp och gör såhär istället 😉 Har du bra tips hur man kan lösa det på bättre sätt så hojta gärna till!

Förhoppningsvis vet jag hädanefter var jag har nycklarna 🙂

Annonser

2 reaktioner till “Nyckelpåse till hallen”

 1. Hej! Nu ska jag försöka förklara tankarna som går runt, svårt när man inte kan visa hur man tänker 😀
  Du skriver att du har försökt mäta, har du gjort det tyg mot tyg? Dra av en lång bit till remsa, måtta sedan denna direkt tyg mot tyg runt påsen. Lägg till cirka 4 cm som sömsmån ifall tyget gör som den vill.
  Annars kan man alltid Vänd sy!(svår förklarat)Sätt den ena tygpåsen i den andra men en av påsarna ska vara ut och in. lämna en bit osydd så att du kan vända påsen åt rätt håll och handsy den för stängning, eventuellt sy en dekorsöm runt.
  Just att vändsy är lite som att sy i ett foder i ett plagg. Hoppas att det hjälper eller ger inspiration till ett annat sätt att sy på tills nästa gång 😀

  Gilla

  1. Tror du är mycket bättre på att förklara än vad jag är 😉 som du skriver i början, va exakt så jag gjorde 😄 Bra med tips nr 2 där, får jag tänka på nästa gång 😊 Tänk så många sätta man kan göra en sak på, och på hur många sätt man kan förklara det 😄

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s