Chokladkaka med glasyr på!

DSC07808I veckan när jag hade födelsedag så bakade jag en liten tårta. Det är ju inte var vecka det är anledning för tårta så jag passade på att testa något nytt. DSC07813Frostingen är som en vaniljkräm som man sen vispar i smält choklad och smör. Ingen sa det var nyttigt 😉 Det blir mycket mindre sött än den typen av frosting som man vispar i florsocker i. Jag har också för många gånger försökt göra cream cheese frosting, men det har aldrig gått vägen, den blir ALLTID rinnig. Denna hade dock fin konsistens och gick faktiskt lätt att göra 🙂DSC07816Det var exakt så frostingen räckte fast jag hade ett tunt lager. Tur var väl det, för mer frosting hade blivit för mycket. DSC07828Som ni vet så smakar ju tårta allra bäst dagen efter 😉

Själva kakan är ifrån Roy Fares bok Sweet spots of New York, men jag gjorde 2/2 av receptet och minskade ner på sockret. Detta receptet på kaka är i princip identiskt, fast jag hade kokande vatten istället för kaffe och minskade lite på kakaomängden. Krämen hittade jag i en annan kokbok jag hade hemma, men detta receptet är samma, jag gjorde en halv sats.

Kakan blir faktiskt supersupergod, sådär lagom kompakt och chokladig liksom 🙂

Förresten så har vi köpt nytt jättefint julpynt, det får komma bilder på det snart.

Annonser

2 reaktioner till “Chokladkaka med glasyr på!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s