Vaniljbullar

DSC08595Ibland får man allt testa att baka något annorlunda, vi gjorde såna här vaniljbullar. Några som var runda och några som var blomformade. DSC08605Det har ju inte direkt varit varmt den senaste tiden heller så vi körde på iskaffe. Jag hittade något japanskt sätt där man skulle köra kaffet i tratt med is i glasen. Sen hade vi mjölk till, men det syns inte riktigt på bilden. DSC08607Påde runda bullarna bredde jag på glasyr (det skulle egentligen vara äggvita i, men körde på florsocker och mjölk bara).. och så stördde jag kokos på. Det blev supergott! Lite synd det inte går så bra att frysa men glasyr bara 😉DSC08609Nu ser det ut som vi åt hundra bullar var typ, haha! Men så illa var det inte riktigt 😉 När man ska fota något så ser det allt godare ut när korgen/tallriken är lite full än sådär halvtom. Receptet till bullarna hittade jag på krem.no. Jag körde med kallrörd marsankräm men mindre mängd mjölk. Vi brukar normalt sett koka vaniljsås från grunden, men när det kommer till vaniljkräm så blir det faktiskt typ aldrig tjock, vet inte vad jag gör för fel. Så enkel lösning här som funkade väldigt bra 😉

Blombullarna görs förresten av 5 mindre utstansade degcirklar, så viker man den två gånger och lägger ihop dem till en blomma. Kolla på länken ovanför så ser du hur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s